Powered By Blogger

Translate

Počet zobrazení stránky

24. 4. 2013

Divadlo a pracovní tábor Antenberg


Letecký pohled na celou oblast s divadelním sálem(poz.3 ) uprostřed. Kolem budovy jsou vystaveny klasické montované baráky pracovního tábora Antenberg. Pozice označují budovy, po kterých lze dosud nalézt pozůstatky v terénu. Samotný tábor byl výstavbou vodárny v poválečných letech prakticky zničen.

Z tohoto snímku je patrné, jak blízko se tábor a divadelní sál(vpravo na snímku) nacházely od hotelu Platterhof, který je vidět na horizontu. Nízká budova nalevo od něj je Gästehaus Hoher Göll.
Celá budova byla ze dřeva a nosných dřevěných příhradových nosníků

A současný stav stejného prostoru, betonové patky se zachovaly a dávají tak představu, v jaké výši se nacházela dřevěná podlaha budovy.

A ještě jeden snímek jediné části divadla, která byla postavena ze železobetonu. Byla to vstupní část s promítacím zařízením a sociálním zázemím. Na výše uvedené dobové fotografii interiéru se nachází na pozadí snímku.


Pohled na druhou stranu divadla baráky tábora v popředí. V současnosti se na kopečku uprostřed nachází vodní rezervoár a jeho výstavbou byly základy baráků prakticky vymazány z terénu.



Stejné místo v roce 2013
A v detailu při přiblížení. Jedná se o trosky vstupní části ze železobetonu, které byly po válce odstřeleny a zhroutily se na zem. Betonové sloupy v popředí nesly část dřevěné konstrukce ověnčené girlandami, což je velice dobře patrno na následujícím dobovém snímku.







Zde je velice dobře poznat, jak vypadala jediná železobetonová část  tohoto objektu. Ta byla vyplněna cihelnou vyzdívkou s okny a je na snímku dobře patrná. Vše bylo taktéž pokryto dřevěným obkladem.

Kotvící patky podlahy a opěrná zeď v současnosti

Zbytky budov tábora






Jímky v blízkosti tábora
Táborové objekty (poz.2) nacházející se kousek od vodáren

"Dekl" MOLL bunkru v tomto prostoru.

Po objektu poz.5 se zachovaly jen nepatrné zbytky a studna

Po objektu poz.4 zůstaly základy a urovnané místo (nalevo na snímku) v terénu vedle cesty.

Zbytky objektu poz.6

Naopak budovy vodáren (poz.1) doposud slouží svému účelu.




Nad levou vodárnou je krásná propust pod místní komunikací.

Objekty na mapě : zde
Pokračování : zde


Žádné komentáře:

Okomentovat